Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Το «παζάρι» με τις τράπεζες για δάνεια 10,2 εκ. ευρώ

Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος για την Yalco του Δ. Κωνσταντίνου. Η διοίκηση της εταιρείας με είδη οικιακού εξοπλισμού βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων, που αποτελεί σημαντική συνθήκη ώστε να συνεχίσει η διοίκηση απρόσκοπτα την δραστηριότητα της επιχείρησης.
    Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα και ο ορκωτός λογιστής, επισημαίνοντας πως οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου φτάνουν συνολικά τα 10,2 εκατ. ευρώ περίπου.
    Από την πλευρά του κ. Δ. Κωνσταντίνου και οι στενοί του συνεργάτες
προσδοκούν πως οι συζητήσεις με τις τράπεζες βρίσκονται σε καλό δρόμο, αφού οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σχεδόν έχουν συμφωνήσει για την αναδιοργάνωση του δανεισμού της με όρους που θα διασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα έχει πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση των δανείων της μητρικής.
    Ο κλάδος του οικιακού εξοπλισμού έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την οικονομική κρίση και την κάμψη της αγοραστικής δύναμης του κοινού, αφού η μείωση των πωλήσεων αγγίζει συνολικά το 20%.
    Η Yalco ποντάρει πολλά και στην ενσωμάτωση της φίρμας «ΙΟΝΙΑ» στο χαρτοφυλάκιό της, την οποία εξαγόρασε πριν από μερικούς μήνες από την οικογένεια Παπαλεξόπουλου της ΤΙΤΑΝ. Τα κέρδη από αυτή την εξαγορά θα διαφανούν, σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου, στην επόμενη οικονομική χρήση.