Αγωνία για τους εργαζόμενους των Applebee’s

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Το θρίλερ με το ξαφνικό λουκέτο της Applebee’s στην Ελλάδα καλά κρατεί. Οι εργαζόμενοι και οι πιστωτές της εταιρίας βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού δεν έχουν λάβει καμία διαβεβαίωση μέχρι σήμερα από την μεγαλομέτοχο της εταιρίας Milomel, Μαρία Τζάννες-Γκορίτσα για το τι μέλλει γενέσθαι με την αποπληρωμή των οφειλομένων τους, αλλά και με το μέλλον της αλυσίδας.
    Ήδη εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν αιτηθεί οι εργαζόμενοι της εταιρίας, η οποία κατέβασε ρολά τον Ιούλιο.
    Επτά υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και επιδιώκουν την συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας στο ύψος των οφειλών της προς τους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι παραμένουν μάλιστα στον χώρο της επιχείρησης από την αρχή της κινητοποίησής τους, περιφρουρώντας τον εξοπλισμό του καταστήματος.
    Στη δίκη παρενέβη και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, διεκδικώντας την απομάκρυνση των αντικειμένων από το κατάστημα, ώστε να υποχρεωθούν να το εκκενώσουν και οι εργαζόμενοι που παραμένουν εκεί λόγω της επίσχεσης εργασίας.
    Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα τους βασικούς μετόχους της Milomel να έχουν φύγει στο εξωτερικό και οι όποιες διαδικασίες για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων δυσχεραίνουν.