Μετά τα λουκέτα, ήρθαν οι μειώσεις μισθών στη Sprider

Περικοπών… συνέχεια για την Sprider του Σάκη Χατζηιωάννου. Η εκπτωτική αλυσίδα ένδυσης προσπαθεί να «νοικοκυρέψει» τα οικονομικά της κόντρα στην οικονομική κρίση, η οποία έχει επέλθει από την κάμψη της καταναλωτικής δύναμης.
    Μια εβδομάδα μετά τα τρία λουκέτα στα καταστήματα που βρίσκονταν σε Γλυφάδα, Ασπρόπυργο και Κομοτηνή, η διοίκηση αποφάσισε να μειώσει το εργασιακό κόστος του ομίλου, προκειμένου να διαφυλάξει όπως λένε πηγές από την ίδια την εταιρεία όλες τις θέσεις εργασίας.
    Έτσι, οι εργαζόμενοι υπέγραψαν επιχειρησιακές συμβάσεις για μειωμένες συνολικές αποδοχές κατά 17% για τους απασχολούμενους στα καταστήματα της εταιρείας σε όλη τη χώρα και κατά 20% για όσους εργάζονται στα κεντρικά γραφεία του ομίλου.
    Μάλιστα η διοίκηση έχει βάλει και «στοχοποίηση» σε κάθε κατάστημα που σημαίνει πως αν επιτυγχάνεται ο τζίρος-στόχος κάθε μήνα, τότε οι υπάλληλοι θα επιβραβεύονται με ανάλογο bonus.
    Η αδυναμία της εταιρείας να εξοφλήσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλιστικούς φορείς, το κράτος και τις τράπεζες δημιούργησαν συνθήκες «ασφυξίας» και η εντολή που δόθηκε ήταν «άμεσα περικοπές».
    Κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείουν ωστόσο, πως ίσως υπάρξουν και πάλι λουκέτα για την Sprider, η οποία αριθμεί σήμερα 113 καταστήματα στο δίκτυο της. Θα πρόκειται για καταστήματα που είτε είναι ζημιογόνα και δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον όμιλο ή για εκείνα που βρίσκονται σε κοντινά σημεία με άλλα, άρα θα μείνει και πάλι το πιο κερδοφόρο. Τους τρεις πρώτους μήνες ο κύκλος εργασιών της Sprider Stores εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένος, με τις απώλειες να περιορίζονται στο 17% έναντι 28% νωρίτερα.

Οι περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων των καταστημάτων φτάνουν το 17%