ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: «Το Δημόσιο χρωστά στον όμιλο 92 εκατ. ευρώ»

Τζίρο τουλάχιστον 1,3 δις ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και το 1,5 δις ευρώ, προέβλεψε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τον όμιλο το 2011.
    Πολλά ποντάρει ο επιχειρηματίας στην αύξηση που θα προέλθει τόσο από τον τομέα του αλουμινίου όσο και από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Ειδικά για τον ηλεκτρισμό, τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να συνεισφέρει στα μεγέθη, κάτι που θα φανεί και στα επόμενα αποτελέσματα των τριμήνων και κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο.

    Τόνισε ότι η μονάδα ηλεκτρισμού στον Άγιο Νικόλα Βοιωτίας είναι από τις πλέον αποδοτικές, με τον μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνοντας στο 59,4%.
    Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες ακόμη και σε κρατικές εταιρείες όπως ο όμιλος Μυτιληναίου, αφού το 90% του χρόνου του management της εταιρείας αναλώνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η εθνική κρίση, ενώ μόνο το 10% για την ανάπτυξη του ομίλου.
    Το Δημόσιο μάλιστα οφείλει από επιστροφές ΦΠΑ στον όμιλο περίπου 92 εκατ. ευρώ και ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα τα λάβει έτσι όπως κινείται το κράτος με γραφειοκρατικές διαδικασίες.
    Για το αλουμίνιο ο κ. Μυτιληναίος γνωστοποίησε ότι έχει ήδη αυξηθεί η παραγωγή και έχει φτάσει στους 180 χιλιάδες τόνους.