ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: Στην πρώτη δεκάδα των tonne millionaires

ΣΕ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Μπορεί να έχει περάσει από «σαράντα κύματα» ο Γιώργος Προκοπίου τα τελευταία χρόνια μετά και την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τα 40 αδήλωτα ακίνητα στην εφορία, αλλά δεν «παραμέλησε» τις ναυτιλιακές στιγμές που πέρασε σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος.
    Με τη χωρητικότητα του εν ενεργεία στόλου της εταιρείας του Dynacom να ανέρχεται σε 5 εκατ. τόνους, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους ισχυρότερους «tonne millionaires» και μάλιστα φιγουράρει μεταξύ των δέκα πρώτων.    Η εταιρεία Dynacom Tankers Management έκλεισε την χρονιά που πέρασε με συμφωνίες για τη ναυπήγηση 11 πλοίων, συνολικής αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων και όλα αυτά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει και την ποντοπόρο ναυτιλία.
    Πιο συγκεκριμένα, συμφώνησε με κινέζικα και κορεάτικα ναυπηγεία για την κατασκευή έξι δεξαμενόπλοιων και δυο φορτηγών, ενώ η θυγατρική της Sea Traders υπέγραψε συμφωνία με τη γνώριμη στην Ελλάδα, κινεζική Cosco για τρία ακόμη φορτηγά.
    Εξάλλου, όπως έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο εφοπλιστής «η κρίση γεννά και κρύβει και επενδυτικές ευκαιρίες, αρκεί να βρίσκεται κάποιος τη σωστή χρονική στιγμή στον κατάλληλο τόπο, ώστε να μπορέσει να τις οσμιστεί και τελικά να τις αξιοποιήσει». Αυτή είναι και η δική του φιλοσοφία, όχι μόνο στη ναυτιλία, αλλά και στις επενδύσεις του στο real estate.
ΠΗΓΗ: kaythpena2011.blogspot.com