Τρία λουκέτα για την Sprider του Χατζηιωάννου

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ

Το «κοστούμι» της ένδυσης αποδεικνύεται στενό για τον «Mr Sprider Stores», Σάκη Χατζηιωάννου. Ο όμιλος έχει βιώσει για τα καλά την οικονομική κρίση και την κάμψη της καταναλωτικής ζήτησης παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εκπτωτική αλυσίδα ρούχων.
    Πολλά από τα καταστήματα του δικτύου του βρίσκονται στο… κόκκινο αδυνατώντας να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, ενώ και οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για την αναπροσαρμογή των μισθωμάτων δεν αποδίδουν σε όλες τις περιπτώσεις.
    Κάπως έτσι πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο κλείσιμο τριών καταστημάτων του, τα οποία βρίσκονται σε Γλυφάδα, Ασπρόπυργο και Κομοτηνή, τα οποία δεν απέφεραν τα αναμενόμενα στην εταιρεία, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες και η περαιτέρω εκλογίκευση του δικτύου της αλυσίδας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
    Εδώ και έναν χρόνο περίπου άλλωστε, οπότε και ο κλάδος της ένδυσης έχει υποχωρήσει κατά 35% περίπου, ο Σάκης Χατζηιωάννου βλέποντας τον μειωμένο τζίρο σε σχέση με άλλες χρονιές, προχωρά στην διακοπή λειτουργίας ζημιογόνων σημείων πώλησης ή εκείνων των οποίων η ζήτηση μπορεί να καλυφθεί από άλλα καταστήματα σε κοντινά σημεία.
    Έχει ήδη κλείσει τουλάχιστον δέκα καταστήματα από το τέλος του 2009 και σήμερα αριθμεί ένα δίκτυο 113 σημείων. Κύκλοι της διοίκησης ξεκαθαρίζουν πάντως, πως ναι μεν προτεραιότητάς του αποτελούν οι περικοπές των δαπανών, όμως, δε θέλουν με τίποτα να σημειώσουν απώλειες ως προς τα μερίδια αγοράς που ελέγχει η εισηγμένη.
    Σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, πάντως, ο κύκλος εργασιών των Sprider Stores το εξάμηνο είναι ελαφρώς βελτιωμένος, με τις απώλειες να περιορίζονται στο 17% έναντι 28% νωρίτερα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει η τόνωση του τζίρου κατά την εορταστική περίοδο. Αντίθετα, η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων δεν έγινε με το… δεξί για την αλυσίδα ένδυσης.