ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ: Δύο νέα τάνκερ στον στόλο της Navios Maritime

Δύο ακόμη δεξαμενόπλοια θα αποκτήσει η Navios Maritime Acquisition, ναυτιλιακή εταιρεία, μέλος του Ομίλου της Navios ο οποίος ελέγχεται από την κ. Αγγελική Φράγκου.
    Η εταιρεία συμφώνησε για την αγορά δύο product tankers μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt το ένα τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2009. Τα πλοία απασχολούνται με ναυλοσύμφωνο διάρκειας τριών χρόνων.
Ο ναύλος για τον πρώτο χρόνο είναι 22.490 δολ. την ημέρα για το κάθε πλοίο.
    Τα δυο νέα πλοία θα αποφέρουν περίπου 11,2 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση στο EBITDA και συνολικά για τα τρία χρόνια της ναύλωσης 34,2 εκατ. δολ. με την προϋπόθεση τα λειτουργικά κόστη να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα και τα πλοία να απασχολούνται 360 ημέρες το χρόνο.
    Η τιμή απόκτησης των δυο πλοίων ήταν 84,8 εκατ. δολ. μετρητοίς και η αγορά τους θα χρηματοδοτηθεί με ρευστό και με δανειακά κεφάλαια ύψους 55 εκατ. δολ. με ένα περιθώριο 325 μονάδων βάσης και με χρόνο απόσβεσης τα 11 έτη.
    Σε δηλώσεις της η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλός της Navios Maritime Acquisition, σημείωσε ότι συνεχίζει να διαβλέπει ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά των δεξαμενοπλοίων μεταφοράς προϊόντων αργού.
    Η αγορά των δυο πλοίων έγινε σε καλές τιμές συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη παραλαβή του VLCC «Shinyo Kieran» η εταιρεία ελέγχει τώρα 13 δεξαμενόπλοια που βρίσκονται ήδη στο νερό, ενώ αναμένει την παραλαβή δύο ακόμη product tankers στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.
    Με την προσθήκη και άλλων 11 υπό ναυπήγηση πλοίων τα πλοία αναμένεται να παραλάβει το 2012 η ναυτιλιακή θα ελέγχει συνολικά ένα στόλο από 26 δεξαμενόπλοια.

«Ο ναύλος για τον πρώτο χρόνο είναι 22.490 δολ. την ημέρα για κάθε πλοίο»