Νέα πρωτιά για το Ιατρικό Κέντρο δια… χειρός Da Vinci

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Με τη χρήση κορυφαίου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, πραγματοποιήθηκε, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών του Γιώργου Αποστολόπουλου, η πρώτη στην Ελλάδα ελάχιστα τραυματική χολοκυστεκτομή «μιας τομής».
    Η Ρομποτική Επέμβαση «μιας τομής» με χρήση του πλέον σύγχρονου ρομποτικού συστήματος da Vinci Si HD με τεχνολογία Single-Site(tm) , πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου, μέσω του ομφαλού.
    «Για τον ασθενή που επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τις ουλές, η Ρομποτική «δια μίας τομής» αποτελεί την καλύτερη επιλογή», δηλώνει ο Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και υπεύθυνος Ρομποτικού Προγράμματος Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης.
    Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει στο χειρούργο καλύτερη εποπτεία και έλεγχο, άμεσο εντοπισμό ανατομίας χοληφόρων, επιμελή Παρασκευή του τριγώνου του Calot, βελτιωμένη έκθεση και αφαίρεση χοληδόχου, καλύτερη εργονομία οργάνων. Παράλληλα, σημαντικά είναι τα οφέλη και για τον ασθενή: Μόνο μία τομή, ελάχιστος πόνος, ελάχιστη απώλεια αίματος, ταχύτατη ανάρρωση, ελάχιστη νοσηλεία, άμεση επιστροφή στην οικογένεια.
    Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έφερε πρώτο στην Ελλάδα το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci από το Σεπτέμβριο του 2006. Έχοντας πραγματοποιήσει, έκτοτε, πλήθος ρομποτικών χειρουργείων, η ομάδα του Δρ. Κ. Κωνσταντινίδη επιλέχτηκε, το Φεβρουάριο του 2011, ως μία από τις τρεις χειρουργικές ομάδες παγκοσμίως για την έναρξη επεμβάσεων «δια μιας τομής» με το σύστημα da Vinci Si HD με τεχνολογία Single-Site(tm) , ένα νέο πρόσθετο σύστημα, που μόλις τώρα πρωτοπαρουσιάζει η κατασκευάστρια εταιρία Intutive Surgical, Inc.
    Ποιος όμως είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την πιο πρόσφατη αυτή εξέλιξη της χειρουργικής; Οι περισσότεροι ασθενείς, που θεωρούνται κατάλληλοι για κλασική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή μπορούν να υποβληθούν σε Ρομποτική Χολοκυστεκτομή da Vinci Si HD.