Ο ανταγωνισμός των outlet… πάει Θεσσαλονίκη

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ATTICA 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μέχρι τώρα, η Θεσσαλονίκη απολάμβανε τις υπηρεσίες του Mediterranean Cosmos, του mail της Lamda Development, συμφερόντων Σπύρου Λάτση και ορισμένων μικρότερου βεληνεκούς εμπορικών κέντρων ή καταστημάτων outlet.
    Πλέον, από τον Μάρτιο του 2012, μέχρι τη συμπρωτεύουσα θα…
ταξιδέψει και το «Attica», καθώς εκεί θα εγκαθιδρυθεί το νέο πολυκατάστημα, το οποίο θα κοστίσει περί τα 4 εκατ. ευρώ.
    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κ. Λαμπρόπουλος, πιστεύει ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα… αγκαλιάσει το Attica, αφού υπάρχει κενό στον συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή πολυκατάστημα με μεσαίες-υψηλές τιμές και επώνυμες φίρμες.
    Και όλα αυτά σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία που τα ανοίγματα εντός των ελληνικών συνόρων, ειδικά από τις επιχειρήσεις στον κλάδο της ένδυσης, είναι πολύ περιορισμένα.
    Αυτή την περίοδο, ο κ. Λαμπρόπουλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη του Attica στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να κλείσει άμεσα η συμφωνία. Επιπλέον, η σχετικά καλή πορεία των δύο Attica στην Αθήνα οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να αποκτήσει ακόμη ένα στη συμπρωτεύουσα.
    Το Attica, the department store στο κέντρο της Αθήνας, έχει επηρεαστεί από την κρίση αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, καθώς τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011 εμφάνισε μια μείωση του 10%, φθάνοντας τα 48,5 εκατ. ευρώ.
    Η πτώση του τζίρου, εκτός από την κρίση, αποδίδεται και στις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Το department store στο κέντρο της Αθήνας, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011, εμφάνισε μια μείωση του 10%

    Το Attica στο εμπορικό κέντρο Golden Hall κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και οι πωλήσεις άγγιξαν τα 20,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2011.
    Η διοίκηση εκτιμά ότι στο πεντάμηνο του 2011, το Attica στο κέντρο θα περιορίσει την πτώση πωλήσεων και θα ανέλθει στο -6% και το Golden Hall θα παρουσιάσει αύξηση τζίρου κατά 5-6%.