ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ RIDENCO

Μετά την Timberland, 
χάνει και τη Nautic

    Δεύτερο «χτύπημα» για τον όμιλο της Ridenco μέσα σε λίγες μέρες. Δεν πρόλαβε καλά-καλά να συνέλθει από το πλήγμα της απώλειας του brand της Timberland, το οποίο και αντιπροσώπευε επί χρόνια στην ελληνική αγορά και ήρθε η σειρά της Nautica να πράξει ανάλογα.
    Ενώ μέχρι και τον Μάιο οι συζητήσεις των δύο πλευρών έβαιναν καλώς και είχαν δώσει τα χέρια για να συνεχιστεί κανονικά η συνεργασία τους, παρά τα προβλήματα της Ridenco, η οποία έχει πληγεί από την γενικότερη κρίση του κλάδου της ένδυσης, μόλις την περασμένη Τετάρτη έγινε γνωστό ότι προέκυψε εμπλοκή.
    Πιο συγκεκριμένα, η κυπριακή θυγατρική της, Woodland Designs Pic έλαβε στα γραφεία της από τον οίκο Nautica επιστολή παράβασης όρων και τερματισμού της σύμβασης παραχώρησης κεμετάλλευσης σήματος (licensing Agreement) που έχει συναφθεί μεταξύ τους και σχετίζεται με την επικαλούμενη από τον οίκο μη παραλαβή ειδών ένδυσης Nautica για την περίοδο Άνοιξη - Καλοκαίρι 2011 από συνεργαζόμενα εργοστάσια αποδοχής του.
    Η Woodland Designs από την πλευρά της, έχει ήδη αναθέσει την εκπροσώπησή της σε δικηγορικό γραφείο της Αμερικής, προκειμένου να εξετάσει τη νομική της θέση και να διαφυλάξει τα δικαιώματα που απορρέουν από τη σύμβαση. Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι δύο πρώην συνεργάτες να λύσουν τις νομικές τους διαφορές στα δικαστήρια.
    Ο όμιλος της Ridenco δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, αφού η έλλειψη οικονομικής ρευστότητας την έχει οδηγήσει στο να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της, υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Η Woodland Designs έχει ήδη αναθέσει την εκπροσώπησή της σε δικηγορικό γραφείο της Αμερικής, προκειμένου να εξετάσει τη νομική της θέση