Φήμες για λουκέτο στη Dracoil και η ανάπτυξη της Revoil

Με «πυριτιδαποθήκη» έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η αγορά καυσίμων και πολλές εταιρείες εμπορίας «ασφυκτιούν», υπό το βάρος της μείωσης της κατανάλωσης, κατά 25% τον Φεβρουάριο, αλλά και από τη φορολογική κυβερνητική πολιτική.
    Πολλές από αυτές τις εταιρείες, βρίσκονται στο… κόκκινο, κάνοντας απέλπιδες προσπάθειες, ώστε να επιβιώσουν σε έναν κλάδο, που ο ανταγωνισμός με τους μεγάλους παίκτες δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους «μικρούς», που είτε θα πρέπει να απορροφηθούν από μεγαλύτερα δίκτυα ή να… βάλουν λουκέτο.    Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Dracoil, η οποία ελέγχεται από τον κ. Βασίλη Δρακόπουλο, δεν είναι καινούρια, αλλά ο «δράκος» της οικονομικής κρίσης που θεριεύει την έχει… στριμώξει αρκετά στο ρινγκ του επιχειρείν.
    Ήδη, είχε προχωρήσει, κατά το παρελθόν, στην παραχώρηση μέρους του δικτύου της στην Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη, ενώ πρόσφατα μια ανάλογη συμφωνία έγινε και με τη Revoil του Ευάγγελου Ρούσσου.
    Παρόλο που ο εμπορικός διευθυντής της Dracoil, Θανάσης Κωνσταντινίδης υποστηρίζει πως δεν θα αναστείλει τη λειτουργία της η επιχείρηση, απλώς συνεχίζεται η πολιτική «συρρίκνωση», προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτη, παράγοντες της αγοράς καυσίμων επιμένουν πως είναι πολύ δύσκολο για την ίδια να επιβιώσει με τα οικονομικά προβλήματα, που έχουν συσσωρευτεί στην… πλάτη της και από τη στιγμή που οι μεγάλοι παίκτες είναι εκείνοι που κυριαρχούν, όπως η Shell το δίκτυο της οποίας ελέγχει η Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη, η ΒΡ του ομίλου Λάτση, η Aegean Oil του Δημήτρη Μελισσανίδη κ.ά.
    Είναι οι ίδιοι που «στοιχηματίζουν», πως η Dracoil θα υποχρεωθεί από τις συνθήκες να βάλει πωλητήριο στα περισσότερα από τα 90 πρατήριά της, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο. Το 2010 ήταν μια πολύ κακή χρονιά για το σύνολο των εταιρειών πετρελαιοειδών, με τις πωλήσεις να έχουν υποστεί κάμψη κατά 8,4% στην βενζίνη, κατά 12,6% στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 11,2% στο πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα, μέσα σε αυτό το σκηνικό, να έχει επηρεαστεί και η Dracoil.

Η REVOIL
    Από την πτώση της Dracoil, όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς καυσίμων, θα έβγαινε ωφελημένη η Revoil του Ευάγγελου Ρούσσου.
    Πηγές μέσα από την τελευταία ισχυρίζονται πως αν η Dracoil κλείσει, οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Dracoil στην Αττική, χωρητικότητας 8.100 κυβικών μέτρων θα περνούσαν σε εκείνη. Ήδη, οι δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει σε συμφωνία, ώστε να αποκτήσει η Revoil «throughput» πρόσβαση στους χώρους αυτούς, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί και για το δίκτυο της Dracoil.
    Άλλωστε, η εταιρεία του Ευάγγελου Ρούσσου εξυπηρετεί 8 μισθωμένα πρατήρια, τα οποία της έχει παραχωρήσει η Dracoil. Πρόκειται μάλιστα, για πρατήρια – φιλέτα, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές καίριας σημασίας και με αυξημένη κίνηση οχημάτων.
    Η επόμενη κίνηση του Ευάγγελου Ρούσσου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η σταδιακή εξαγορά των 60 από τα 90 πρατήρια της Dracoil, με στόχο να αυξήσει το μερίδιο αγοράς από το 7,5% στο 9%. Η Revoil παρουσίασε κέρδη στην τελευταία οικονομική χρήση και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
Η εισηγμένη του Ευάγγελου Ρούσσου εξυπηρετεί ήδη 8 μισθωμένα πρατήρια της Dracoil